Czutor Zoli a Happy Hours mai vendége

Written by on 2021. 05. 19

A Happy Hours és Jazzkovács László mai vendége Czutor Zoltán zenész!

Czutor Zoltán | Facebook

Tegnap elstartolt a Nemzetközi Dalszerző Tábor Budapesten. Az Artisjus Songwriting Camp-re a magyar zenészek mellett hét országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők és producerek, hogy néhány napon át közösen alkossanak. A tábor kultúrmissziója, hogy fellendítse a magyar zenei exportot, beindítsa a hazai és a külföldi tehetségek közötti együttműködést.

Négy napon keresztül hét berendezett produceri stúdióban írhatnak dalokat együtt a résztvevők, akár a nap 24 órájában. A korábbi táborokban született együttműködésekből már létrejöttek külföldi piacra szánt produkciók, de készült így már hazai kereskedelmi tévésorozatban felhasznált betétdal is.

A tábor egyik magyar résztvevője a Follow the Flow-ból ismert Szakács Gergő, aki nem csak előadó, hanem tehetséges dalszerző is, ahogy azt például a Dalfutár című Youtube-sorozatban is bizonyította. A tábor résztvevője Kemon Thomas, azaz MC Kemon is, az Irie Maffia zenésze, az idei Artisjus-díjas Random Trip egyik közreműködője.

Lévai Balázs filmproducer is egy izgalmas kihívás elé állítja az alkotókat: egy most készülő forgatókönyvéhez vár filmzenét a táborozóktól. A karácsonyi tematikájú film a 80-as években játszódik majd, ami zenei szempontból különösen izgalmas terep, hiszen a korszak könnyűzenéje, illetve az akkori slágerek mai feldolgozásai kifejezetten népszerűek a fiatalok körében.

A dalszerzés világszerte egyre inkább az együttműködésről, a szerzői közösségekről szól. A tábort azért szervezzük, hogy összehozzuk a magyar és a külföldi zenei alkotókat. Ez a magyar zene exportálásának legköltséghatékonyabb módja

– magyarázza a tábor küldetését Czutor Zoltán, szervező, dalszerző-énekes.

A tavalyi táborról készült film:

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió