Dalpremier a Happy Hours-ben: Zoohacker új száma először a Jazzy-n

Written by on 2021. 01. 26

A Happy Hours mai adásában bemutatunk egy vadiúj Zoohacker dalt. Zoohacker Orchestra X Szabó András: House of the Rising Sun – 17:30-tól a 90.9 Jazzy-n.

Zoohacker: „2021 számomra sok-sok izgalmas, eddig még nem járt zenei út várományosa. Mindig is szerettem volna feldolgozásokat készíteni, és azt is gondoltam, hogy a régi nagysikerű “opus”-ok tanulmányozásával és annak átlényegítésével én is fejlődöm párhuzamosan szakmailag.

Most érkezett azonban el az idő, hogy igazán belső erőt és késztetést éreztem arra, hogy a saját hangszerelési, stílusbeli és esztétikai világomra szabjam azt a blues népballadát, ami fiatal zsenge koromban nagy hatást tett rám, az Animals feldolgozás által. Azt is célul tűztem ki magamnak, hogy az electro-akusztikus irányvonalamat amit Fábián Julival elkezdtünk, tovább bővítsem más olyan számomra kedvelt akusztikus hangszerekkel, mint például a cselló vagy a fuvola, hisz ezen hangszerek terén még nem volt hangmérnöki tapasztalatom se, így viszont módom lett jobban megélni a karakterüket vagyis a zenei lelkiségüket.

Zoohacker Orchestra X Szabó András

Mindez viszont nem jöhetett volna létre, ha nem hoz össze a sors Szabó Andrissal, akinek hangszíne, hangrezgése, és a hozzáállása a víziómhoz arra inspirált, hogy ez ténylegesen megvalósuljon. Mivel a filmzenei hangulatok egyre jobban elkezdtek érdekelni, hangulatában mindenképp szerettem volna megidézni a régi olasz spagetti western filmek zenei világát, és picit visszanyúlni ahhoz a hangulathoz is ezáltal, ami Morricone mesternek is egy fontos védjegye lett.

Ezen keretek között kapta meg azt az arányt a két világ keveredése, amelyet belül elképzeltem.”

Kezdés: 17:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió