Digitálisan újulhat meg a fővárosi hulladékszállítás

Written by on 2021. 07. 16

Kísérlet indul Budapest három kerületében 12 ezer fogyasztó bevonásával. Ha sikert hoz a tesztprojekt, digitális segítséggel megújulhat a lakossági szemétszállítás.

A most induló tesztprojekt előkészítése során a kerületeket és a kukásautók járatútvonalait is szakmai alapon választották ki. A tesztelésbe bevont címek kijelölésekor az FKF elsődleges szempontja volt, hogy teljes Budapestre reprezentatív legyen a minta, így egyformán szerepelnek kertes- és társasházas övezetben lakó ügyfelek, intézmények és gazdálkodó szervezetek, továbbá pesti és budai kerületek is. A választás végül a XV., a X., és a II. kerületekre esett.

Összesen 12 ezer fogyasztót kér a Társaság arra, hogy a számukra kiküldött, egyedi QR kóddal ellátott matricát ragasszák fel kukáikra. Ezt a módszert, mármint a hulladékgyűjtő tartályok azonosítását Nyugat-Európa több nagyvárosában, például Bernben, Dortmundban, Drezdában is alkalmazzák. Az egyedi kódot egy speciális programmal beolvasva azonnal látható, hogy a szolgáltató az adott tartályhoz kapcsolódóan milyen szolgáltatást biztosít.

A Happy Hours mai vendége Tringer Ágoston, az FKF pr és kommunikációs osztályvezetője, aki beavat minket a projekt részleteibe!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió