Drakulától a pop artig

Written by on 2022. 11. 10

Jön a Falra fel! 8.0 plakátaukció

A Múzeum Antikváriumnak és a Plakátfiúnak köszönhetően idén is előbb érkezik a karácsony a plakátművészet kedvelőinek, ugyanis az őszi Falra fel! aukción rengeteg kincsre licitálhatunk jövő csütörtökön az Atelierben vagy online.

Ha a címnél maradunk, akkor legtöbbünknek Lugosi Béla ugrik be, aki elsőként formálta meg a vérszívó grófot és kapta meg magyarként először a csillagot a hollywoodi hírességek sétányán. Az 1931-es Drakula film plakátja is ott lesz a nyolcadik Falra fel! aukció tételei között. Kertész Mihály munkássága előtt A magyar föld ereje című 1917-es filmjének plakátjával tisztelegnek a szervezők, amit még itthon forgatott.

Ezúttal is lesznek kereskedelmi- és reklámplakátok, mint például a velúrszőnyeg, a mosó méteráru, a Közért, vagy éppen az, amelyiken Alfonzó invitál minket filmnézésre.

Lesz egy igazán erős Latinovits blokk is, benne filmplakátokkal és standfotókkal, mint például az Isten hozta őrnagy úr! vagy a Legszebb férfikor.

A teljesség igénye nélkül még néhány tétel az árverésről: A világ nem elég, a francia Buster Keaton, az amerikai Pál utcai fiúk, a német Hellraiser és egy jugoszláv Rambo plakát, de nem maradhat ki a Star Wars univerzum sem, lesznek relikviák, köztük a magyar leleményre oly jellemző, engedély nélkül készült NOVOPLAST társasjáték és képregény keresztrejtvénnyel, valamint filmplakátok is.

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt az Atelierben, valamint a kijelzők és monitorok elé jövő csütörtök este.

A Happy Hours vendége: Badits Marcell,  a Falra fel! plakátaukció egyik szervezője

Adásban: 2022.11.10.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió