Egészségnap a Diabétesz Világnapján a Millernárison

Written by on 2021. 11. 09

Vasárnap az Egy Csepp Egészség Nappal várja az érdeklődőket az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Budapesten, a Millenárison.

Reggel 9-18-ig a látogatók csaknem 10 ingyenes szűrővizsgálaton, tanácsadáson vehetnek részt. A hagyományos Diabétesz Séta délben és 15 órakor indul Erős Antónia vezetésével. Ezzel idén az inzulin felfedezésének 100. évfordulójára emlékezünk.

 A magyar a 4. legelhízottabb nemzet az Európai Unióban – derül ki az Eurostat nem régiben közzétett adatsorából. A túlsúly betegség, amely magas vérnyomás és cukorbetegség kialakulásához vezethet. Ezért a megelőzésben a rendszeres mozgás és az egészséges táplálkozás mellett a szűrővizsgálatoknak és a tanácsadásnak is fontos a szerepük.

Amire lehetőség lesz:  vércukormérés, vérnyomás- és véroxigénszint mérés, tápláltsági szűrés, melyet Inbody testösszetétel elemző készülékkel végeznek a szakemberek, fogászati szűrés, hallásvizsgálat, diabetológiai és életmód tanácsadás  valamint táplálkozási tanácsadás.

A diabétesz világnap tiszteletére a cukorbeteg kluboktalálkozón előadások, tanácsadások lesznek. Az Egy Csepp Moziban a Sztárok a konyhában videósorozat megtekintésére nyílik lehetőség.

A Happy Hours mai vendége Gémes Renáta projektvezető!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek, kép: egycseppfigyelem.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió