Egri János Jr. Junior Prima-díjas jazz-zongoraművész, jazz-énekes ma délután a 90.9 Jazzy-n

Written by on 2021. 12. 09

Egri János Jr. is a friss Junior Prima díjasok között!

Ismét a zeneművészet tíz legkiválóbb fiatal képviselőjét díjazta az MVM. A Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának kétmillió forinttal járó elismeréseit tizennegyedik alkalommal adták át november végén. Közel másfél évtizede díjazzák a legkiemelkedőbb harminc év alatti fiatal tehetségeket a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájában.

Egri János Jr., az ismert jazzbőgős és basszusgitáros, Egri János fia mindössze 23 éves, de a budapesti jazzéletben forgók már mind ismerik. Sokoldalú előadó, hiszen kiváló énekesként és zongoristaként is tevékenykedik, sokszor a kettőt egyszerre is műveli.

Erőssége a született vibrátóval rendelkező, egyedi, mély tónusú basszushangja és a sötét árnyalatú, masszív zongora billentése. Énekes szólóit kifejezetten a hangszer-szerű megszólalás jellemzi. Zongorajátéka erőteljes és izgalmas. Stílusa a hagyományos mainstream jazz műfajára épül, ám emellett számos egyéni, klasszikus és igényes populáris zenéből kölcsönzött stílusjegyet is megszólaltat.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének alapképzési szakán diplomázott. Jelenleg Oláh Kálmán növendéke az egyetem jazz-zongora mesterképzési szakán. Ezen az estén állandó triójával fog live stream koncertet adni, melyet a Budapest Jazz Club Facebook oldalán közvetítenek majd. A koncerten nagyrészt amerikai sztenderdek fognak elhangzani, de lesz köztük pár saját szerzemény tőle és édesapjától, Egri Jánostól is.

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Borítókép: Egri János Jr. Facebook


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió