Egy szívvel, egy lélekkel: tegnap indult a Közösségek Hete

Written by on 2021. 05. 11

A közösségi kezdeményezésekre, a közösség megtartó erejére hívja fel a figyelmet az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Közösségek Hete országos rendezvénysorozat, melyet május 10–16. között „Egy szívvel egy lélekkel” mottóval rendez meg a Szabadtéri Néprajzi Múzeum és együttműködő partnerei, az Országos Széchényi Könyvtár, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet NKKft.

Idén az ország 300 településéről 400 programszervező – köztük számos kulturális intézmény, önkormányzat, civil szervezet, kulturális és egyéb közösség – közel 700 programmal csatlakozott az egy hetes rendezvénysorozathoz. A programok kétharmada online, egyharmada szabadtéren – a megfelelő óvintézkedések betartása mellett – valósul meg.

„Fotózzátok le a település azon értékeit, amelyek fontos szerepet töltenek be az ott élők összekovácsolásában és egy rövid leírással, vagy egy hozzá kapcsolódó emlék felelevenítésével osszátok meg másokkal is az esemény Facebook oldalán!” Így szólt a Közösségek Hete felvezető kampányának felhívása. A népszerű online kincskereső játékhoz április 27 – május 7. között sokan csatlakoztak, a beérkezett szép fotókból online kiállítás készül, melyet ezen az oldalon lehet majd megcsodálni.

A szervezők számára hat tematika és számos témaötlet szolgált inspirációként a programok megálmodásához. Az alkotó, sport, életmód és zöld témák mellett kiemelt szerep jutott idén is a helyi értékek bemutatását célzó programoknak, de fókuszba kerültek az önkéntes programok is.

A Happy Hours mai vendége Szu Annamária, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ fejlesztési osztályvezetője!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió