Egyenlő Bérezés Napja

Written by on 2022. 10. 18

Egyenlítsük a béreket! címmel lesz konferencia csütörtök délelőtt a Közép-európai Egyetem (CEU) előadótermében.

Az Egyenlítő Alapítványnál azért dolgoznak, hogy a nők ugyanolyan arányban legyenek képviselve a döntéshozatalban, mint a társadalomban. Számos kutatás igazolja, hogy az ő bevonásukkal meghozott döntések sokkal megalapozottabbak!

Határozott véleményük, hogy a nemek közti bérkülönbség (gender pay gap) olyan széles réteget érintő, nagyon időszerű témakör, amelynek érdemes egy fél napos konferenciát szentelni.

Magyarországon a nők átlagosan óránként 17,2%-kal kevesebbet keresnek a férfiaknál, amely több mint két havi bérkülönbséget eredményez éves szinten. A Magyar Egyenlő Bérezés Napja (Equal Pay Day) október végére esik idén, amelyre szintén szeretnék felhívni a figyelmet ezzel az eseménnyel.

A konferencián személyesen vagy Zoom webinár keretében is részt lehet venni.

Az érdeklődőket izgalmas előadások és kerekasztal-beszélgetések várják, melyek folyamán kiderül, miért alakul ki a gender pay gap és mit tehetünk ez ellen akár szervezeti, akár egyéni szinten. Az előadók között lesz Csisztu Zsuzsa újságíró és műsorvezető, Csatos Erika pénzügyi tanácsadó, Kövecses Bettina jogtanácsos, valamint olyan cégek képviselői és a téma szakértői, akik aktívan tesznek az egyenlő bérezésért.

A konferencia magyar és angol nyelven, szinkrontolmácsolással zajlik majd. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Az esemény tanulságaiból az Egyenlítő Alapítvány csapata rövid állásfoglalást és vállalatoknak szóló útmutatót tervez megjelentetni.

 

A Happy Hours vendége: Heal Edina, az Egyenlítő Alapítvány vezetője, társalapítója


Adásban: 2022.10.18.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió