Együtt egy jobb internetért: holnap lesz a Safer Internet Day!

Written by on 2022. 02. 07

Ne dőlj be a kamunak! Óvd meg a titkaidat! Megosztás előtt mérlegelj! Kedvesnek lenni menő! A biztonságos internetezés alapszabályairól is lesz szó.

Kedden lesz a Biztonságos Internet Nap, melynek alkalmából a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Orczy Úti Kollégiumában internetbiztonsággal kapcsolatos programot szervez.

A Biztonságos Internet Nap célja, hogy közel 200 országban ugyanazon a napon hívja fel a figyelmet az internet szükségességére, előnyeire és veszélyeire. Nagy informatikai cégek, civil szervezetek, pedagógusok, gyerekek és szüleik fognak össze, hogy együtt mutassanak rá a világháló fontosságára, és fogalmazzák meg annak pozitív, illetve negatív hatásait. Ez a nap lehetőséget teremt arra is, hogy a gyerekeket olyan hasznos tartalmak felfedezésére és létrehozására buzdítsa, melyeket később a családban, iskolában, barátokkal, majd a munkájuk során is tudnak használni. A Safer Internet Day idén 19. alkalommal kerül megrendezésre szinte a világ minden országában.

A rendezvényre a tavalyi internetbiztonsági videópályázat nyerteseit, szüleiket és tanáraikat hívták meg. A 2021. decemberi Netezz biztonságosan, és legyél TE is az internet ásza! videókészítő pályázatra 30 munka érkezett be több mint 50 pályázótól. A nyertes pályaművek itt megtekinthetők:

A Biztonságos Internet Nap rendezvényen a videópályázat nyertesei mentorok irányításával többfordulós internetbiztonsági játékon vesznek részt. A hétfő délutáni Happy Hours vendége Kurkó-György Zsuzsánna, a Safer Internet projekt koordinátora!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió