Eladóvá vált A Bárányok Hallgatnak horrorháza

Written by on 2020. 10. 19

Most kevesebb, mint 300 000 dollárért, valamivel több mint 91 millió forintért a miénk lehet a Pennsylvania államban található villa, amely a sorozatgyilkos Buffalo Bill otthonaként – és rémtettei elkövetésének színhelyéül – szolgált az 1992-ben bemutatott ikonikus thrillerben, A bárányok hallgatnak című filmben.

Négy hálószobájával és több nappalijával tökéletes otthonként szolgálna egy nagyobbacska családnak. A földszint legtöbb helyisége feltűnt A bárányok hallgatnakban is, amit Jonathan Demme néhai rendező három napig forgatott itt. A ház 1910-ben épült, de belseje és külseje még mindig őrzi kezdeti varázsát. A ház szolgáltatásai közé tartozik egy medence, egy pavilon, egy szökőkút, egy rózsakert és egy három autó férőhelyes garázs. Bill olyan baljósabb “kiegészítései”, mint az alagsorba ásott gödör, szerencsére hiányoznak a való életben.

Megjelenése után A bárányok hallgatnak lett az első és egyetlen olyan horrorfilm, amely elnyerte a legjobb filmért járó Oscar-díjat. A rajongók rettegésének fő forrása a film gonosztevője, Anthony Hopkins Hannibal Lecterje, de Buffalo Bill flakonos vödre és pincéjébe ásott gödre is rengeteg nézőt kergetett már ki a világból.

“Ez egy ritka lehetőség egy Oscar-díjas filmben is szereplő kiemelkedő ingatlan birtoklására” – áll a hirdetésben. “Az otthon kínálta remek lehetőségek, valamint a tény, hogy egy klasszikus horrorfilm egyik fő helyszínéül szolgált, mind arrra mutatnak, hogy remek Airbnb-t lehetne belőle csinálni!”

A lehetőség adott: bárki beköltözhet a kultikus helyszínre – méghozzá a magyarországi ingatlanáraknál jóval olcsóbban. A jelek szerint viszont az emberek nem szívesen laknának a horrorházban, még ha fikciós kínzásokról és gyilkosságokról van is szó, hiszen az ingatlan tulajdonosai, Scott és Barbara Lloyd 2015-ben már egyszer el próbálták adni a házat. Akkor még 300 ezer dollárért árulták, de nem kellett senkinek, ezért 250 ezerre vitték le az árát. Jelenleg 298 500 dollárért kínálják a házat, de az előzetes információkat figyelembe véve akár olcsóbban is megválnának tőle.

Források: 1 2

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió