Elképesztő vulkánvideóért olvasztotta meg drónját a fényképész

Written by on 2021. 03. 30

Egy drónpilóta a közelmúltban rendkívüli felvételeket készített az Izlandon kitörő vulkánról. A manőver során azonban Garðar Ólafs fotóművész olyan közel repítette gépét a a lávához, hogy egy része megolvadt.

Az alábbi videó a valaha volt egyik leglátványosabb felvétel, amelyet vulkánkitörésről készítettek. A vulkán egy Fagradalsfjall nevű sík tetejű hegy közelében, Reykjaviktól délnyugatra található.

Ólafsnak már azzal is hatalmas szerencséje volt, hogy DJI drónja nem veszett el teljesen, a  felvételekkel viszont egyenesen a jackpotot ütötte meg.

“A kitörés körül reptettem a drónomat, és úgy gondotam, jó lenne látni azt közvetlenül fentről” – mondta Ólafs a PetaPixelnek.

Addig engedtem le a drónt, amíg csak a feltörő láva látszott, és amikor felnéztem, már nem láttam a drónt. A gép a vulkán kráterében volt”

Amint Ólafs felismerte, hogy a drón veszélyben lehet, sietve kiröptette a kráterből és visszairányította az indulóhelyre. A repülést követően az izlandi lakos elmondta, hogy a vulkán hője megolvasztotta a drón alsó felét és megrongálta annak akadályérzékelőit.

A gép még röpképes, bár már nem úgy működik, ahogy kellene: a repülések során számos hibaüzenet jelenik meg. A felvételt látva azonban kijelenthető, hogy megérte bevállalni a kockázatos repülést.

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió