Elnyerte az építőipar európai Oscar-díját a Metrodom River

Written by on 2022. 10. 04

A budapesti, prémium minősítésű Metrodom River lakópark díjat nyert az ingatlanszakma egyik legrangosabb idei versenyén, a European Property Awards-on a Lakópark építészeti tervezése kategóriában.

A kitüntetést – amelyet a többi elismeréssel együtt október 27-én adnak át Londonban – nyolcvan fős zsűri ítélte oda a projektnek.

A zsűri döntésében fő szerepet játszott az egyedi építészeti design mellett, a Metrodom River különleges elhelyezkedésére, utalva a Duna és az épületegyüttes közvetlen kapcsolatára. A lakópark valóban közvetlen kapcsolatban áll a folyóval, valamint az épületegyüttes területén belül is kiemelt figyelmet kapnak a vízpartot idéző szolgáltatások. Többek között a legkisebbeknek szánt vizes játszótér, illetve a felnőtteknek létesült közösségi csónakház révén.

A fenntarthatósági követelmények is igen fontosak. A lakóparkban minden gépkocsibeállóhoz alapfelszereltségként építik ki az egyedi elektromos autótöltőket és az otthonok kialakításánál az energiatakarékos szempontok a mérvadók. A modern hőszivattyús fűtési-hűtési rendszerrel rendkívül kedvező a fogyasztás.

A Metrodom River projektben öt ütemben, 3 hektáros telken, teljesen parkosított kertben, 6 lakóépületben, összesen 712 lakás épül fel.

 

A Happy Hours vendége: Kricsfalussy Tamás , a Metrodom értékesítési igazgatója

Adásban: 2022.10.04.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió