Elő-lemezbemutató koncertet ad a Nagy Emma Quintet

Written by on 2022. 03. 17

Szombaton, a Magyar Zene Házában tart elő-lemezbemutató koncertet a Nagy Emma Quintet! A csütörtök délutáni Happy Hours vendége Nagy Emma énekesnő, aki a koncert kulisszái mögé kalauzol minket.

Nagy Emma egészen fiatal korától kezdve hegedűsnek készült, a szegedi konzervatóriumban végzett, de érdeklődése eddigre a jazzéneklés és -komponálás felé terelte. A budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazzének szakosaként alapította meg a Nagy Emma Quintetet konzis társakkal és a tagok között azonnal működésbe lépett a kémia.

2020-as első nagylemezük már egyértelműen az év legjobb magyar jazzprodukciói közé tartozott. A tavasz végére várható új anyag azonban kicsit rockosodik is. Ez a harmadik album az elmúlt négy év koncertjei és a két lemez felvétele alatt folyamatosan formálódó zenei nyelvük fontos állomása. Az alapgondolat az volt, hogy teljesen másmilyen legyen, mint az előzőek, kíváncsiságból.

A hétvégi koncertre vendégként három számba meghívták Fekete Kovács Kornélt trombitálni. A játéka egy hiányzó képkockát tölt ki, a szólói egy teljesen új színt hoznak be.

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió