Előadás közben halt meg az amerikai zenész

Written by on 2020. 01. 20

David Olney 71 évesen életét vesztette egy floridai koncertjén. Az amerikai folkénekes a dal közepén hirtelen megállt, elnézést kért közönségétől, majd lehunyta szemeit.

Az igen elismert amerikai népi stílusú énekes és dalszerző éppen egy floridai koncertjén zenélt, amikor egyszer csak “abbahagyta a zenélést, bocsánatot kért, majd lehunyta szemeit” – fogalmazott Amy Rigby, Olney zenésztársa, aki kísérte őt a Santa Rosa Beach-en tartott koncerten. A zenésszel minden bizonnyal szívroham végzett.

“Teljesen nyugodtan ült egyenesen, a gitárjával a kezében, a legmenőbb kalapot és egy gyönyörű rozsdás színű velúrkabátot viselve…” – fogalmaz Rigby – “pontosan olyan kecsesen és méltóságteljesen szeretném leírni a képet, mint ahogy valójában kinézett, mert először úgy tűnt, mintha csak megpihent volna egy pillanatra.”

Amikor realizálták az emberek, hogy mi történt, a közönségben tartózkodó orvosok és zenészek egyszerre rohantak fel a színpadra, hogy megmentsék a zenészt. Megpróbálták újraéleszteni, ám a próbálkozás sikertelennek bizonyult. “Hatalmas veszteség Nashville dalszerzői közösségének” – írta Olsey haláláról Ann Powers, az amerikai National Public Radio oldal kritikusa. Olney egyéni előadóként több, mint 20 albumot adott ki és többen a valaha volt egyik legjobb dalszövegíróként emlegetik.

Források: 1 2 3


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió