Elon Musk és Bill Gates egyetértenek: Most a legjobb élni

Written by on 2020. 02. 20

Az optimista Elon Musk azt állítja, hogy nincs jobb korszak, amikor élhetnénk.

“Az emberiségnek most lehetősége van kezelni a világ szenvedéseinek sokaságát és sokkal jobbá teheti a dolgokat. Úgy vélem, az emberek sokszor negatívan gondolkodnak a jelenről és a jövőről, de ha valaki a történelem ismerője, az mégis melyik korszakban szeretne inkább élni?”

Most a legjobb élni. Azok, akik azt gondolják, a múlt jobb, nem olvastak elég történelmet”

– mondja Musk

 

View this post on Instagram

?

A post shared by @ elonmusk on

Bill Gates hasonlóképpen vélekedik a kérdésről és Musk-éhoz hasonló érveket sorakoztat fel. Gates a pszichológus és harvardi professzor, Steven PinkerEnlightment Now” című könyvéből hoz példákat bizonyítékként: 1920-ban az átlagos ember hetente 11,5 órát töltött a mosással, míg 2014-ben ugyanez csak 1,5 órát vett igénybe – írja Gates a Gates Notes nevezetű blogjában. Azt is megjegyzi, hogy a globális IQ-pontszám évtizedenként három IQ-ponttal növekszik a jobb táplálkozás és a tisztább környezetnek köszönhetően, amely elősegíti az agy fejlődését.

A világ javul, még ha nem is mindig tűnik úgy”

– írja Gates egy 2018-as bejegyzésében.

 

Noha könnyű ilyen optimistának tűnni, ha annyi pénzed van, mint a dollármilliárdos Musknak vagy Gates-nek, Gates azt mondja, “azért vagyok optimista a jövővel kapcsolatban, mert tudom, hogy az emberi tudás fejlődése milliárdok életét javította már eddig is és biztos vagyok benne, hogy ez folytatódni fog”

Források: 1 2 3


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió