Elzárták a káromkodó papagájokat, miután becsmérelték a látogatókat

Written by on 2020. 10. 02

Lenyűgöző teremtmények a papagájok, hiszen képesek beszélni és utánozni a hangokat. Ez a képességük azonban bajba is sodorhatja őket, ahogy Lincolnshire vadasparkjában is történt.

Kép: Lincolnshire Wildlife Park

Az angliai Lincolnshire Wildlife Parkban öt szürke papagájt zártak el a nyilvánosság elől, miután becsmérelni kezdték a látogatókat. Szerencsére mindenki értette a helyzet humorát és senki sem sértődött meg az őt ért szavaktól.

Az állatkert augusztus közepén fogadta örökbe az öt papagájt, Billyt, Elsiet, Ericet, Jade-et és Tysont. Az újoncok azonban elkezdték káromkodásra ösztönözni egymást, ezért tenni kellett valamit mielőtt elszabadulnak a dolgok.

A személyzet eleinte azt remélte, hogy a kint tartózkodás arra ösztönzi majd a papagájokat, hogy jobban vigyázzanak a csőrükre. Az öt engedetlen madár viszont ugyanúgy folytatta tovább: ha választ kaptak valakitől, az csak arra buzdította őket, hogy folytassák a káromkodást.

Kép: Lincolnshire Wildlife Park

Steve Nichols, a park vezérigazgatója megerősítette, hogy a papagájok szavai “elég erősek” voltak és a papagájokat hallva még egy kevésbé sértődékeny ember is könnyen elpirult volna. “Szerencsére gyorsan észrevettük – már hozzászoktunk ahhoz, hogy némelyik papagáj káromkodik, de soha nem volt dolgunk egyszerre öttel. A legtöbb csöndben marad, ha kint van, de ez az öt valamiért nem tudott” – mondta.

Nichols szerint nem nehéz elérni, hogy a papagájok elfelejtsenek bizonyos szavakat vagy kifejezéseket. Most 200 másik afrikai szürke mellé lesznek elkülönítve, úgyhogy az igazgató azt reméli, nem lesz idejük túl sokat gondolkodni.

Meglepő módon egy panasz sem érkezett a park látogatóitól, mitöbb, mindenki mulatságosnak tartotta a madarakat. “Voltak, akik odajöttek hozzánk, de mindenki viccesnek találta a madarakat és egy panaszt sem kaptunk. Amikor egy papagáj küld el téged a búsba, az valamiért szórakoztatja az embereket. Mosolyt csaltak az arcokra ebben a nehéz évben.”

Kép: Lincolnshire Wildlife Park

Azóta a papagájok el lettek különítve és remekül viselik az egymástól való elzárást – gyorsan beilleszkedtek új környezetükbe, mint bármely más közösségi teremtmény.

Források: 1 2
Képek: Lincolnshire Wildlife Park

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió