Ételkészleteket engednek le a tűzben csapdába esett állatok számára

Written by on 2020. 01. 13

Több ezer kilogramm édes burgonyát és sárgarépát dobnak le helikopterekről az állatok számára, akik halálra éheznek az ausztráliai lángok között.

Repülőgépeket használnak az éhező vadon élő állatok ezreinek táplálására az ausztrál tűzvész közepette. Új-Dél-Wales kormánya elkezdett felülről élelmet csepegtetni: több ezer kilogramm sárgarépát és édes burgonyát a bajbajutott kefe farkú rock wallaby kolóniáknak.

Az Új-Dél-Walesi Nemzeti Parkok és a Vadvilág Szolgálata a közelmúltban kezdte meg a „Rock Wallaby Műveletet” az állam emlőspopulációjának veszélyeztetettsége elleni küzdelem érdekében.

“A wallabyk általában túlélik a tüzet, viszont korlátozott természetes élelemmel maradnak, mivel a tűz eltávolítja a növényzetet sziklás élőhelyük körül” – nyilatkozta Új-Dél-Wales környezetvédelmi minisztere, Matt Kean. Hozzátette, hogy figyelemmel fogják kísérni az őshonos fajok táplálkozását és fejlődését a tűz utáni helyreállítási folyamat részeként.

A becslések szerint mintegy 1,25 milliárd állat pusztult el akár közvetlenül, akár közvetve az ausztráliai tűzvészben. A veszteség szívszorító, de az állatvédő csoportok mindent megtesznek annak érdekében, hogy megmentsék a még megmenthető vadon élő állatokat.

Forrás: 1 2 3


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió