Európai Autómentes Nap – Happy Hours

Written by on 2020. 09. 21

A 👉Happy Hours👈 és Jazzkovács László mai vendége Árva János, a Velo Budapest alapítója és vezető oktatója!

Kép: Velo Budapest facebook

Holnap lesz az Európai Autómentes Nap, ami egy 1998 óta minden évben szeptember 22-én megtartott – a társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott – rendezvénysorozat, amely fel kívánja hívni a figyelmet a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra; a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire; valamint a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

A helyzetre való tekintettel nagy közös rendezvények most nem lesznek, de pont azért érdemes beszélnünk a dologról, mert az elmúlt hónapokban rengetegen váltottak bringára. De vajon tudunk-e szabályosan biciklizni a fővárosban? Mi kell ahhoz, hogy biztonságosan közlekedjünk akár a forgalmasabb útvonalakon is? Mire kell odafigyelnie annak, aki – akár felnőtt fejjel is – most kezdi a városi bringázást?

Árva János, a a Velo Budapest alapítója és oktatója lesz ebben segítségünkre. A Velo az első bringasuli felnőtteknek Magyarországon, ami kifejezetten a városi kerékpározás oktatását tűzte ki célul!

Kezdés: 16:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

További információ: Velo Budapest facebook


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió