Ezrek látogattak el a hibrid Műegyetemi Állásbörzére – Happy Hours

Written by on 2022. 03. 31

Várakozásokon felül teljesített múlt héten az 51. Műegyetemi Állásbörze, amely közel 20 ezer látogatót vonzott a két nap alatt. Legtöbben az interaktív programokat keresték fel a több mint 2000 négyzetméteres területen, ahol csaknem 150 kiállító várta a pályakezdő fiatalokat.

Közel 20 ezer látogató volt kint a helyszínen. A muegyetemiallasborze.hu oldalon a jelenlegi állás szerint közel 500 új regisztráció történt, de ez folyamatosan növekszik, hiszen az állásajánlatok a rendezvényt követően is aktívak.

A legnagyobb kereslet az informatikai, villamosmérnöki és gépészmérnöki állások terén volt, azonban számtalan más és színes palettájú állásokra is jelentkezhettek az érdeklődők. Az összes kitelepülő cég elsődleges célja a munkaerőtoborzás volt, és csak másodlagos az ismeretség szerzése, ami azt bizonyítja, hogy elegendő betöltésre váró pozíció van!

Az idei Állásbörzének több újítása is volt, hogy megszólalt a börze rádió, de elindították a Keress jól! című podcast csatornát is, amelyben egyetemi professzorokkal, volt egyetemi hallgatókkal és céges partnerekkel beszélgettek a sikerről.

Érdemes most is felnézni az Állásbörze honlapjára, mert jelenleg 1747 aktív állásajánlat van, ezekre eddig 2527 jelentkezés történt. A tervek szerint a börze ősszel folytatódik.

„Öröm az, hogy a látogatottságunkat mérve bebizonyosodott, érdeklődők is bőven akadnak. Több kiállító is jelezte, hogy az elmúlt évekhez képest, most sokkal célirányosabban keresték fel őket a látogatók.” – mondta hozzá Orbán Balázs, a Műegyetemi Hallgatói Kft. ügyvezető igazgatója, aki a csütörtök délutáni Happy Hours-ben mesél még az eseményről!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió