FBI filmsorozatban Rozina és Dávid!

Written by on 2022. 05. 08

A vasárnap esti Jazzy Hungarikumba vendége Pátkai Rozina énekesnő, akinek Partokon című dala Benkő Dávid zongorista (Paso, Subtones) közreműködésével az FBI című filmsorozatban debütált április 26-án, az egyik legnézettebb amerikai televíziós csatornán, a CBS-ben.

Dal- és videóklip premier!

Nem hittem volna, hogy egy saját, magyar nyelvű dalom egy amerikai sorozat akciójelenetében fog először felcsendülni élőben, ráadásul az én előadásomban” – meséli Rozina, akit az FBI sorozat rendezője több hazai előadóművész közül választott ki a szerepre.

A dal sok hónappal ezelőtt született, egyértelmű volt, hogy egy avatott, nagyszerű társelőadóval szeretném eljátszani azt a forgatáson. Benkő Dávid  billentyűs, zongoristát régóta ismerem, nem volt kérdés, hogy vele szeretnék ebben a szerepben együtt dolgozni.”

A dalról és a forgatás élményéről Dávid is mesélt nekünk: A kedvenc zenéimben kulcsszerepet játszik az őszinteség és a hitelesség, ezért nagyon szeretem, amikor egy előadó saját maga írja a zenét és a dalszöveget is. A Partokon egyszerre tartalmaz elvontabb képeket és teljesen hétköznapi momentumokat is, amelyek remekül passzolnak a Rozinára jellemző letisztult, ugyanakkor kifejező előadásmódhoz. Izgalmas élmény volt előadni ezt a szép magyar dalt egy nemzetközi filmes produkcióban.”

 Partokon című dalhoz live session videó is készült, amelyet Bekő Bozó, Krokovay Ábel, Megyeri Dániel és Laki Lukács készített. A hangot és a produceri utómunkálatokat Fenyvesi Márton jegyzi.

Kezdés: 2022.05.08 19:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Bokros László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió