Felelős állattartás napja

Written by on 2022. 05. 05

Különleges programmal várják a látogatókat vasárnap az újpesti Rex Állatszigeten. Magyarország egyik legrégebbi állatvédő szervezete, a Rex Kutyaotthon Alapítvány idén ünnepli 30. születésnapját.

 Bár a hétköznapokban az elhagyott, bajba jutott állatok sorsának megmentéséért küzdenek, hosszú távú céljuk a felelős állattartási kultúra népszerűsítése. Éppen öt évvel ezelőtt ennek érdekében hívták életre a Felelős Állattartás Napját.

 Kutyabemutatók, állatorvosi előadások, színpadi programok, zenés műsorok és játékos vetélkedők várják az állatbarát érdeklődőket.

Az ismeretterjesztő előadások témai között szerepel majd a kutyák viselkedésproblémája, számos állatvédelmi tudnivaló, egyes fertőző betegségek és azok kezelése, valamint a beporzók védelme is.

Nem maradhat el a Rexes ebek felvonulása sem, ahol a közönség megismerheti az Alapítvány örökbefogadható pártfogoltjait.

Az egész napos rendezvény lehetőséget ad arra, hogy az Alapítvány munkatársai bemutassák az Állatsziget lakóit, a nyári diáktáborokat és az idén felépülő Felelős Állattartás Házának terveit is.

Természetesen a szervezők a programok összeállításánál gondoltak a legkisebbekre is, hiszen a Magyar Népmese Színház bemutatja Az aranyszőrű bárány című bábjátékot, de mókás, zenés műsorral, vetélkedőkkel és garantált ajándékokkal is készülnek.  A program méltó zárásaként Sasvári Sándor lovas előadását 16 órai kezdettel láthatják az Állatszigetre ellátogatók.


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió