Fellini 100 – Happy Hours – 2020.07.28.

Written by on 2020. 07. 29

Magyarországon a Margitszigeti szabadtéri színpadon július 30-án egy nagyszabású és vizuális látvánnyal, filmrészletekkel kísért film-zene koncerttel kedveskednek a filmek rajongóinak. Az Óbudai Danubia Zenekar tolmácsolásában olyan filmek dallamai csendülnek fel, mint az Édes élet, az Amarcord, a Casanova vagy az Országúton. 

A Margitszigeti – Filmzene koncerten a Hámori Máté vezette Óbudai Danubia Zenekart a zeneszerző Nino Rota unokaöccse Marcello Rota vezényli majd. A családi érték-örökség ápolásában jelentős részt vállaló zenész – karmestert a koncert programjának összeállítójaként és a zenei élmény autentikus közvetítőjeként köszönthet a magyar közönség.

Marcello Rota már nem először vezényli az Óbudai Danubia Zenekart, aki most egy különleges projekt, a Fellini 100 éves évfordulójára készített emlékezésre állította össze a Margitszigeti nyári színház kérésére a film-zene koncert programját, gazdag vizuális élmény kíséretében. A koncerten fellép Cristina Mosca olasz szoprán, aki az operaszerepei mellett szívesen vesz részt színházi produkciókban, különleges formációk, újfajta kezdeményezések előadásaiban.

A július 28-i Happy Hours-ben Bán Teodóra, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad ügyvezetője mesélt a programról. 

 

Forrás


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió