Fesztbaum Béla: Szülőfalum, Pest

Written by on 2022. 01. 14

Szombaton lesz Fesztbaum Béla színházi estjének vígszínházi bemutatója. A Molnár Ferenc írásaiból készült darab remek szórakozást, sok kávéházi sztorit és zenét ígér!

Jól ismerjük a briliáns vígjátékok vagy a Pál utcai fiúk szerzőjét, de nem igazán ismerjük azt a szenvedélyes újságírót, aki egy kávéházi asztal mellől, egyéni hangvételű cikkekben tartott tükröt szeretett Budapestjének. Éleslátása, színházi érzéke, szellemessége, humora ezekre az írásokra is rendkívül jellemző. Molnárt minden érdekli, legyen az korrupt közélet, örök túlélő pesti kisember, politikai viharoknak kiszolgáltatott színház vagy épp egy elegáns lipótvárosi disznótor…

A Szülőfalum, Pest bravúros és érzékeny Molnár Ferenc szövegei, a Vígszínház házi szerzőjének ismeretlen arcát idézik fel. Már a darab közben is úgy érezzük majd, hogy közeli, személyes ismerősünk mesél.

A Happy Hours vendége,Fesztbaum Béla ráadásul eredeti színpadi kísérőzenét írt az  előadáshoz. Ahogy mondja, Molnár szellemében, hiszen ő maga is komponált, ha arról volt szó. A zene szerves része azt estnek, a prózához hasonlóan igen változatos; ha kell bábszínházi, ha kell, operai stílusban szolgálja Molnár szövegeit. A színművész kiválóan zongorázik és énekel, ebbéli tudását is felhasználja a darabban, miközben három zenészkollégája segíti őt.

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter

További infó: vigszinhaz.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió