Frida Kahlo szellemiségét idézi meg a Duda Éva Társulat

Written by on 2022. 10. 26

14. évadát kezdte meg a Duda Éva Társulat. Az elmúlt évben több mint tízezer nézőnek játszottak, számos nemzetközi és hazai fesztiválon szerepeltek Kapolcstól kezdve Kölnön át egészen New York-ig.

Az együttes évadának egyik legfontosabb eseménye egy új bemutató, amely igazi kuriózumnak ígérkezik. A Társulat vezetője egy teljesen új koncepció mentén foglalkozik Frida Kahlo művészetével. A Frida, az élet múzsája című előadás a Nemzeti Táncszínházzal együttműködésben a tervek szerint decemberben kerül bemutatásra.

A Duda Éva Társulat égisze alatt már készült egy FRIDA című zenés színházi produkció a Budapesti Operettszínházzal együttműködésben 2017-ben. Most egy teljesen új, táncra és látványra épülő előadást készülnek bemutatni élőzenével, karneváli hangulatban, cirkuszi és vizuális eszközökkel gazdagítva.

Frida Kahlo apai ágon magyar gyökerekkel rendelkezik, de elsősorban mexikói kötődése kapcsán ismerik az emberek. Kultusza sokrétű, sokféleképpen kapcsolódnak és vonzódnak hozzá az emberek, ideál, ikon, sztár, akinek életigenlése páratlan volt, pedig élete tragédiák és viharos szerelmek sokaságával volt tele. Sokaknak múzsa, akár női egyenjogúságról, akár művészetről, akár életerőről beszélünk. Az előadás a zene és a táncművészet gazdag kifejezőképességére építve képeken keresztül mesél egy egzotikus álomvilágról, melyben megmutatkoznak a női sors nehézségei és szépségei, szenvedélyes szerelmek, óriási karneválok, egy impresszív kultúra, és Frida életének egy-egy meghatározó pillanata.

 

A Happy Hours vendége: Duda Éva táncművész, koreográfus, rendező, a Duda Éva Társulat vezetője

Adásban: 2022.10.26.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió