Garami Funky Staff új lemeze a jazzy.hu-n

Written by on 2017. 09. 19

Három évvel a Péntek éjszaka című bemutatkozó albuma után új dalokkal jelentkezik a Garami Funky Staff zenekar, melyet szeptember 19-22. között csak a 90.9 Jazzy Rádió honlapjáról érhetnek el.

Bruno Mars, Pharrell Williams, a Daft Punk és más kiváló művészek újra divatba hozták azokat a tempókat és hangzásokat, amelyeket a disco korszak hajnalán lehetett hallani. A Garami Funky Staff a kezdetek óta ezt a stílust képviseli. Az új lemezükön is maradtak a könnyed hangvételű, jól táncolható, dinamikus lüktetésű zenék, és a legtöbb dal írása közben szem előtt tartották a klasszikus funky-disco hangszerelést. Ezzel szeretnék még teljesebbé tenni azt az utazást, amire a Funky Train albummal invitálják a hallgatókat. – mondta Garami Gábor dobos, műsorvezető, a Garami Funky Staff zenekar alapítója.

A Funky Train című albumon szereplő tíz felvételből hat új, saját szerzemény és csak kettő feldolgozás.

Most jutottak el odáig, hogy már elsősorban a saját dalokra fókuszálnak, illetve a tőlük megszokott funky-disco világot a saját kompozícióikba csomagolva adják át – mesélte Temesi Berci basszusgitáros, a Garami Funky Staff tagja, zenei producer. Hozzátette: – A Funky Train lemezt egy „külső fül”, vagyis egy producer segítségével készítették. Az egyik legfoglalkoztatottabb, legkreatívabb zenei szakembert, Burai Krisztiánt kérték fel, hogy közreműködjön az új lemezen.

A Garami Funky Staff a hagyományokhoz híven ezúttal is számos vendégelőadót hívott meg a lemezre, így a Funky Train dalaiban Dér Heni, Kollányi Zsuzsi, Veres Mónika Nika, Nagy Laci Gitano és Oláh Gergő is énekel. A lemezre két koncertfelvétel is felkerült.

A Garami Funky Staff elsősorban koncertzenekarnak tartja magát, és bármennyire is igyekeznek, az élő fellépés hangulata sosem adható vissza egy stúdióban készült CD-n. Éppen ezért két, élőben rögzített felvétellel szeretnének ízelítőt adni abból, milyen bulira lehet számítani tőlük a klubokban és a fesztiválokon.

A Garami Funky Staff második nagylemeze, a Funky Train hamarosan elérhető lesz az üzletekben és az ismert online felületeken, de most elsőként nálunk is meghallgathatja ide kattintva.

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió