Gyászfeldolgozás

Written by on 2020. 10. 31

A dr. Jazzy ma délután 4 órától a Halottak Napja okán a veszteségre, a gyászfeldolgozásra fókuszál. A vendég Gráf Orsolya kommunikációs szakember, a Gyászfeldolgozás Módszer Magyar Központ specialistája.

“Az érzelmi kötődéssel bíró kapcsolataink elvesztését vagy életünk jelentős fordulatait minden esetben gyászfolyamat követi. Ilyen a haláseset, válás, költözés, családalapítás, örökbefogadás, vetélés, munkahely váltás, háziállat elvesztése, stb. Az ezeket követő ellentmondásos érzelmek összességét takaró természetes lelki folyamatnak (gyász) nincsenek szakaszai, nem gyógyítja az idő, sokszor félelmetes, és azt sem tudjuk, hogy mit tegyünk.

A Gyógyulás a gyászból című, magyar nyelven is megjelent könyvben leírt, általunk ajánlott önsegítő módszer hatékony segítséget nyújt. A Gyógyulás a gyászból kézikönyv programján végighaladva a Módszer Specialistái segítik a gyászolókat abban, hogy beazonosítsák feldolgozatlan veszteségeiket és a program feladatainak elvégzésével megismerjék a feldolgozás élményét és egy élethosszig tartó eszközt kapjanak a veszteségeik feldolgozásához.” – olvasható a gyaszfeldolgozasmodszer.hu oldalon, amely egyébként dr Sarungi Emőke gyermek, – és felnőtt pszichiáter nevéhez kapcsolódik.

Ma Gráf Orsival beszélgetünk arról, hogy pontosan mit jelent ez a módszer, hogyan tud bennünket segíteni úgy, hogy életünk bármely szakaszában igénybe vehessük; hogyan beszéljünk egy gyermekkel a veszteségről; hogyan kommunikáljunk egy eltávozni készülővel és miért fontos, hogy a veszteséggel küzdő őszinte legyen saját magához?

Kezdés: 16:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: H. Varga Mariann


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió