Gyereknap a Vasúttörténeti Parkban!

Written by on 2022. 05. 26

Idén újra vár kicsiket és nagyokat is a dm Gyereknap a Vasúttörténeti Parkban. Koncertek, bábelőadások, interaktív programok, közlekedésbiztonsági bemutatók és edukációs játékok várják a  látogatókat.

 A talpalávalót és fergeteges hangulatot Halász Judit, a Kalap Jakab Bábkoncert, a Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Rutkai Bori Banda, a Fabula Bábszínház, a Zabszalma Együttes és a NemAdomFel együttes garantálja!

A rendezvényt rossz idő esetén is megtartják, ez esetben a Park Orient-csarnokába költöznek a programok.

https://vasuttortenetipark.hu

Az eseménynek évek óta névadó támogatója a dm.  Az edukációs programok keretében a gyerekek játékos formában tanulhatnak például a közlekedésbiztonságról. Mini KRESZ parkkal, KRESZ oktatással, ügyességi pályákkal, valamint egy mókás turmix bringával is várják a gyerekeket. A helyszínen kiállított rendőrautót, és tűzoltóautót közelről is tanulmányozhatják a gyerekek, sőt egy teljes műszaki mentéshez használt szakfelszereléssel ellátott katasztrófavédelmi gépjármű is megtekinthető lesz.

Ez alkalommal a dm ’Nap gyermekei UV-roadshow’ aktivitás keretében a fényvédelemről is tanulhatnak a kicsik, emellett pedig a környezetvédelem és fenntarthatóság témájában is lesznek programok. Szelektív hulladékgyűjtő szigeteket telepítenek majd, valamint száműzték a műanyag poharakat és evőeszközöket is.

A dm Baba-Mama Birodalom és a dm Beauty helyszínek valódi kikapcsolódást biztosítanak a kisebb gyerekeknek és az édesanyáknak.

Igazi újdonság a parkon kívülre szervezett, ingyenesen látogatható kutyabarát programhelyszín!

Akiknek utazni támad kedve, azok a Nyugati Pályaudvarról indított nosztalgia különvonattal látogathatnak ki a gyereknapra.

 

Hallgassák meg az interjút Schvéd Norbert parkvezetővel!

Adásban: 2022. 05.26. 16:00

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió