Happy Hours: Emlékhelyek Napja a Fiumei úti sírkertben

Written by on 2021. 06. 17

Vasárnap az Emlékhelyek Napján a Fiumei úti sírkert gazdag programot kínál. 10 és 15 óra között buszos túrák és vezetett séták is indulnak.

Délután a főbejárathoz közeli Apponyi-hintó előtti téren átadják „Az Év Emlékhelye 2021” díjait, valamint sor kerül az Anonymus Projekt – Ligeti 150 kiállításmegnyitóra is. 19 órától az Így szerettek ők című produkció tekinthető meg a Kossuth-mauzóleum előtti téren. A Nyáry Krisztián irodalmi szerelmes könyveiből készült produkció nagy íróink különleges párkapcsolati történeteit álmodja színpadra. Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter, valamint Gryllus Dorka és Simon Kornél előadásában, a Kaláka együttes közreműködésével.

A zenés irodalmi időutazás házigazdája maga a szerző, Nyáry Krisztián lesz. Olyan, a Fiumei úti sírkertben nyugvó írók magánéletébe pillanthatunk be, mint Babits Mihály, Szabó Lőrinc, Ady Endre, Heltai Jenő vagy József Attila. Az előadáson való részvétel regisztrációhoz kötött. Mindemellett már a délelőtti óráktól részt vehetünk a “Keress, kutass, gyűjtsd!” elnevezésű játékon, melyhez a temető Infopontján kaphatjuk meg a kérdőívet. A válaszokat a sírkert bebarangolása során találhatjuk meg!

A Happy Hours mai vendége Móczár Gábor, a Nemzeti Örökség Intézete főigazgatója!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek, kép: emlekhelyeknapja.hu

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió