Happy Hours: Építőipari kontármunka és bizalom Budapesten

Written by on 2021. 10. 12

A kontármunka-károsultak aránya átlagoan 34 százalék az elmúlt egy évben Magyarországon, Budapesten 41 százalék! Egy kontármunka átlagos kárösszege is a fővárosban a legmagasabb: 901 820 Ft. 

Nem meglepő, hogy Budapesten a legalacsonyabb (3,32 csillag) a lakosság építőiparba vetett bizalma, a maximálisan adható ötből. Ez finoman szólva is gyenge közepes, hullámzó teljesítményt takar.

A felmérés 2250 fő megkérdezésével augusztusban készült. A kutatás célja felmérni az építőiparral szembeni bizalmat a lakosság körében. Az ezt kifejező érték az Építőipari Bizalmi Index (ÉBI), az építőipari szakemberekbe vetett bizalmat mérő szám.

A Pest megyében és Budapesten folyó nagyszámú építkezés és felújítás sok szakembert vonz az ország minden területéről, köztük sok kontárt. Emellett a szakemberek hajlamosak túlvállalni magukat, különösen azokon a területeken, ahol a nagyszámú építés és felújítás miatt akut szakemberhiány alakul ki. Mindez kihat a minőségre is!

A válaszadók ötöde adott egy- vagy kétcsillagos értékelést, azaz értékelte gyengének vagy egyenesen kontármunkának a nála dolgozó szakemberek munkáját. Szerencsére azok jóval többen vannak, akik elégedettek voltak a szakemberekkel. 35% jónak, 24% mestermunkának értékelte a nála dolgozó szakemberek munkáját.  A legpozitívabb a villanyszerelők értékelése, ők kapták a legkevesebb „kontárértékelést”. A legalacsonyabb a generálkivitelezőké, mindössze 2,89 csillag. Velük az ügyfelek egyharmada egyáltalán nem volt elégedett, ami meglehetősen riasztó arány.

A Happy Hours mai vendége Markovich Béla, a felmérést végző Mapei Kft. ügyvezetője, az ÉVOSZ elnökségi tagja!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió