Happy Hours: hogyan segíthetjük a patkányirtás hatékonyságát?

Written by on 2021. 04. 21

Mi is segíthetünk, hogy a patkányirtás hatékonyabb legyen, továbbá a megelőzésben is!

Az elmúlt időszakban is előfordultak patkányészlelések. A legfontosabb, hogy ilyen esetben ezt azonnal tudassuk az önkormányzattal. A Főpolgármesteri Hivatal kifejezetten erre a célra hozott létre egy online bejelentő felületet, ami ezen a linken érhető el, de telefonon is megtehetjük a bejelentést, a 06-1-327-1448-as számon.

 

Na de mi, személyesen hogyan segíthetjük a patkányirtás megelőzését?

Az utcán eldobott szemét hozzájárul a patkánypopuláció elszaporodásához. Ezért a szemetet mindig hulladéktároló edénybe tegyük. A háztartási hulladékot elzárva tároljuk. Utcai ételfogyasztáskor a csomagolást, illetve a maradékot a szemeteskukába dobjuk, de legcélszerűbb hazavinni, és inkább az otthoniba dobni, különösen akkor, ha a csomagolás szelektíven gyűjthető.

Az elszállításra szánt holmikat csak lomtalanításkor tegyük ki, és kizárólag a kijelölt helyekre, mert a felhalmozott lomok fészkelő- és búvóhelyet biztosíthatnak a rágcsálóknak. Ne öntsünk ételmaradékot a csatornarendszerbe, mert az ideális feltételeket biztosíthat a patkánypopulációnak.

 

Mai vendégünk

Budapesten négy cég végzi a rágcsálóírtást, ezek munkáját az az RNBH Konzorcium koordinálja. A Happy Hours mai vendége Reisinger Mátyás, az RNBH Konzorcium vezetője, akitől további hasznos tippeket hallhatunk!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió