Happy Hours: Muzeális borok kóstolója pénteken a Zengő Bárban

Written by on 2022. 02. 02

A Hilltop bormúzeum, vagyis Kamocsay Ákos trezorja sok kincset rejt…

Itt őrzik a több, mint negyed évszázaddal ezelőtti első szüret – 1993 – óta gyűjtött palackokat. A neszmélyi borkészítés felfedezésre váró relikviáin a címkék elhalványultak és a palackokon is meglátszik az idő, a régieket mára nemes penész fedi, mert ideális körülmények között voltak tárolva. De amit őriznek, az nagyon is élő és eleven. Olyan borok, amelyek – a rendszeres kóstolások ezt igazolják – az évek múlásával még karakteresebbé váltak!

Tévhit tehát, hogy a reduktív gyümölcsös borok rövid életűek. A múzeumi darabok bebizonyították, hogy a bor értéke attól függ, a szőlőt milyen érettségi állapotban szüretelték, a bort hogyan készítették, palackozták és milyen körülmények között tárolták. A fehér borok 20-25 évvel palackozásuk után egészen más, kiteljesedett arcukat mutatják.

A Zengő Bár pénteki eseményén ezeket a különlegességeket kóstolhatják meg a borkedvelők, igazi bortörténelmi tételek kerülnek a poharakba! Az esten Kamocsay Ákos, a neszmélyi Hilltop egyik alapítója és főborásza, a borvidék ikonikus szakembere kalauzolja végig a vendégeket.

A Happy Hours szerda délutáni vendége Dávid Dániel, a Zengő Bár tulajdonosa!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter

További infó, kép: facebook.com


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió