Happy Hours: Nyílik a Konnektor!

Written by on 2021. 04. 27

Inkubátorház nyílik Ferencvárosban művészeknek és civil közösségeknek. Első lépésként három termet hirdettek meg, ahova lelkes, kreatív jelentkezőket várnak.

A mostani kezdeményezés jellegében az évek óta megszűnt Tűzraktér, a nemrég bezárt Müszi és a most felszámolás alatt álló Dürer kert-Keleti Blokk küldetéséhez hasonlít: egy tér, ami a kulturális élet kisebb, új, vagy rétegérdeklődésre számot tartó szervezetei, művészei, informális csoportjai számára biztosít lehetőséget. Korábban a Novus Alapítványi Művészeti Iskolának adott otthont a Vágóhíd utcai épület, 2008 óta azonban üresen áll.

A fiatal, kezdő szervezetek számára beszűkültek a lehetőségek a főváros egész területén. Ferencváros otthona kíván lenni a kísérleti projekteknek, kreatív kezdeményezéseknek is, hiszen ezek a kultúra folyamatos megújulásának motorjai. Célja lelkes, hasznos és kreatív közösségek kialakítása a kerületben, a közéleti aktivitás erősítése, a kulturális együttműködések beindítása és, hogy pezsgő élet legyen a Konnektorban az itt otthont találó szervezetek által szervezett előadások, kiállítások, oktatások, tréningek, műhelyek, szociális rendezvények által.

A Happy Hours mai vendége Mező András, a Konnektor művészeti ház koordinátora!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek: Facebook

A képek csak illusztrációk. (Unsplash)

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió