Hazai fejlesztés nyújthat segítséget a kórházaknak – Happy Hours – 2020.04.27.

Written by on 2020. 04. 27

Ingyenesen elérhető, digitális betegágy nyilvántartó rendszert hozott létre egy magyar fejlesztőcsapat. A COVIBED rendszer egy csapatmunka eredménye, amely bevezetése esetén egyszerű, biztonságos és valós idejű adatokkal segítheti a kórházak, az egészségügyben dolgozók munkáját.

A COVIBED elnyerte a Hack the Crisis online fejlesztői verseny Save Life kategóriájának első díját, amelyet a Janssen gyógyszeripari vállalat ajánlott fel.
A koronavírus járvány következtében soha nem látott mértékben megnőtt a kórházak leterheltsége, emiatt különösen fontos, hogy az intézmények folyamatosan naprakész adatokkal rendelkezzenek az éppen szabad betegágyakkal, elérhető lélegeztetőgépekkel kapcsolatban. Erre jelent megoldást a magyar fejlesztőcsapat által megalkotott COVIBED rendszer, ami megkönnyítheti az egészségügyi dolgozók napi adminisztrációs feladatait és lehetővé teszi, hogy pontosan követni tudják a szabad kórházi ágyak számát és azok felszereltségét.
A rendszer egy webes felületen fut és emiatt nem szükséges semmilyen applikációt letölteni hozzá, iOS és Android alapú készülékeken is egyszerűen, gyorsan és akár még védőfelszerelésben is használható.

A rendszer működéséről Bauer Ágnes és Kelemen Balázs, a Covibed fejlesztői beszélnek az április 27-i Happy Hoursben.


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió