Hegedűs D. Géza ma délután a Happy Hours-ben

Written by on 2021. 04. 15

Május elsején lesz 125 éves a Vígszínház. Ez alkalomból is készülnek majd meglepetésekkel, de addig is lesz mit néznünk, amíg újra kinyithat a színház kapuja. Az elmúlt évtized egyik kultikus előadása, A revizor látható a Vígstreamházban szombaton!

Kép: vigszinhaz.hu

Hegedűs D. Géza igazán hűséges szeretett színházához: 1975-ben szerződött le, azóta is a társulat tagja. Gogol zseniális komédiájában is ő alakítja az egyik főszerepet, a kisváros polgármesterét játssza. A revizor szatirikus és groteszk kép a korrupció álnok rendszeréről, amelyben az egyéni érdekek mindent felülírnak. A Bodó Viktor rendezte, fergeteges humorú előadásban többek között Lengyel Tamás, Járó Zsuzsa és Hevér Gábor játékát élvezheti a közönség.

„Maiasított, magyarosított tragikomédia fifti-fiftiben, két részben, okosba” – így szól a Bodó Viktor által rendezett A revizor című előadás műfaji megjelölése, amelyet 2014 januárjában mutattak be a Vígszínház nagyszínpadán. Az előadást éveken át hatalmas sikerrel játszotta a Víg, és nagy szakmai elismerést aratott nemzetközi fesztiválokon is.

Ma délután fél 5 után Hegedűs D. Géza, Jászai Mari-díjas színművész ad interjút Jazzkovács Lászlónak a Happy Hours-ben.

Részletek: vigszinhaz.hu

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió