Hogyan képzelik el a fiatal művészek világunkat 2057-ben?

Written by on 2022. 03. 28

2057 – Személyes utópiák: Fiatal művészek tavaszi tárlata

Milyen vízióik vannak a fiataloknak a jövőnkkel kapcsolatban? A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. által megjelentetett pályázatra még április 4-ig jelentkezhetnek online a 35 éven aluli képzőművészek, a legjobbak munkáit pedig a szentendrei MANK Galériában rendezett csoportos kiállításon mutatják be.

A pályázat a jövővel kapcsolatos művészeti elgondolásokra épül. 2057 – Egy évszám a jövőből. Egy olyan évszám, melynek eléréséhez pontosan annyi időnek kell eltelnie, mint amennyit már a pályázók születésük óta megéltek! Jövőelemzők szerint a Föld kapacitásainak végső kihasználását ezekre az évekre érjük el. Ám lehet, hogy addigra megtaláljuk a valóban fenntartható élet kulcsát.

Gondoljunk csak bele, hogy az elmúlt néhány évben milyen forradalmi változások törtek be a mindennapokba, és milyen alternatív valóságok küszöbén állunk most: civil emberek utaznak az űrben; a művészet áttörte a digitális világ határait, és megjelentek az NFT-k; robotizált a munkaerőpiac, az egészségügy, a termelés; az eddig ismert természeti helyzetek fogynak, és átalakulnak; mikroműanyagok épülnek be szervezetünkbe, és még hosszan lehetne sorolni a tényezőket.

Most még csak kérdéseink vannak a jövőt illetően, de a művészek víziói és meglátásai izgalmas alternatívákra világíthatnak rá. A MANK kíváncsi a fiatal művészgeneráció vízióira, szubjektív válaszaira, melyet a 2057 – Személyes utópiák című tárlaton szeretnének bemutatni!

Pályázni online lehet ezen az oldalon keresztül. A hétfő délutáni Happy Hours vendége Tardy Anna, a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit KFt. ügyvezetője!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió