Hogyan néztek ki a történelmi személyek valójában?

Written by on 2021. 01. 28

Mivel a posztmodern korban élünk, csak művészek szubjektív nézőpontjai vagy homályos fekete-fehér fotók alapján lehet elképzelésünk arról, hogy híres történelmi személyek hogyan is néztek ki valójában. A művészek erőfeszítéseinek ellenére a festmények és szobrok ritkán tudják azt az élethű hatást kelteni, amit egy fénykép. Bas Uterwijk amszterdami fotós számítógépes grafikával, 3D-s animációval és speciális effektusokkal talált megoldást erre a problémára.

Bas a mesterséges intelligencia segítségével teremt újra festményeket, szobrokat és még sok mást azért, hogy megmutassa, hogyan néztek ki híres történelmi személyek valójában. Ha valaha is kíváncsi voltál arra, hogy nézett ki Shakespeare, van Gogh vagy Napólon a való életben, Bas most megmutatja.

Az Artbreeder, Bas választott programja mesterséges intelligencia segítségével közel fotorealisztikus képeket hoz létre. A program a kép megalkotásánál figyelembe veszi azt, amit általánosságban tud az arcok kinézetéről, valamint azt, ahogyan a fény viselkedik a fényképészetben. “Hagyom, hogy a mesterséges intelligencia végezze a munkát, de néha csalnom kell egy kicsit Photoshoppal, mert a program nem csinál ruhát vagy klasszikus frizurát” – mondja a művész.

Jézus

 

Vincent van Gogh

 

William Shakespeare

 

Napóleon

 

Rembrandt

 

III. Alexandrosz (Nagy Sándor)

 

Julius Caesar

 

Marcus Aurelius

 

Albrecht Dürer

 

Caligula római császár

 

Caracalla római császár

 

Lucius Annaeus Seneca

 

További képek megtekinthetőek a művész Instagram oldalán: ganbrood

 

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió