Holnap kezdődik az Autistic Art alapítvány online jótékonysági könyvaukciója

Written by on 2021. 06. 14

Bárdos András, Bán Zsófia, Bereményi Géza, Bödőcs Tibor és Grecsó Krisztián könyveire is licitálhatunk.

Az Autistic Art Alapítvány 2006 óta foglalkozik autista lakóotthonok támogatásával. Eddig összesen több mint 150 millió forinttal támogatták a magyarországi lakóotthonokat. Az autista emberek számára megfelelő környezet biztosítása, a megfelelő szakemberek alkalmazása igen költséges! Bár a legtöbb lakó önrészt is fizet, ez az összeg az állami normával együtt sem fedezi a költségeket.

Az anyagi támogatáson túl művészeti programokat is szerveznek az otthonokban élő autista fiataloknak. Ez egyrészt terápiás célt szolgál: a rajzolás fejleszti és leköti a résztvevőket. Másrészt, az Autistic Art program keretében készült rajzokat fel is használják – a befolyt összeg pedig még több támogatást tesz lehetővé.

2008 óta több, mint 400 rajzot árvereztek el – ma már önálló aukciókat is tartanak, melyeken autista műalkotásokra licitálnak az érdeklődők. A rajzokat felhasználják az Autistic Art márka designtermékein is – ezzel további bevételekhez segítve a lakóotthonokat. A Happy Hours mai vendége Kovács Henrietta, az Autistic Art Alapítvány ügyvezetője!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek: autisticart.hu

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió