Idén is lesz Szánsájn fesztivál a Cirko-Gejzírben!

Written by on 2022. 07. 06

Díjnyertes filmekből rendez fesztivált a Cirko-Gejzír mozi. A bő egy hónapos  eseménysorozat csütörtökön kezdődik.  Több mint hetven film, frissítő italok és nyári hangulat várja a közönséget az ötödik kerületi artmoziban már hagyománnyá vált nyári fesztiválon!

A legnagyobb fesztiválok díjnyertes alkotásai mellett (45 év, Gyújtogatók,Még egy kört mindenkinek, Élősködök ) olyan közönségsikereket is újra vetítenek, mint például a Paterson, A vendégek vagy éppen olyan kultikus filmeket, mint a  Sátántangó. A szervezők premier előtti vetítéssel is készülnek: a filmrajongók a Fiatal Szeretők című francia romantikus filmet nézhetik meg hónapokkal a mozibemutató előtt.

A Szánsájn 2022 fesztiválon a korábbi évek hagyományait felelevenítve hűsítő nyári italok kíséretében mozizhat a közönség. Naponta több alkotás kerül újra műsorra az elmúlt évek magyar és nemzetközi filmes termésének legjavából.

Az előadások között lesznek magyar filmek (A feleségem története, Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, Sátántangó), európai és amerikai vígjátékok (Táncterápia, Asztal két főre, Férfiak fecskében, Palm Springs, Frances Ha), Berlinben, Cannes-ban és Velencében díjazott alkotások (Mustang, Még egy kört mindenkinek, Bolti tolvajok, A négyzet, Élősködők), dokumentumfilmek (Tobi színei, Gerhard Richter, a festő, Bachmann tanár úr és az osztálya), történelmi és társadalmi drámák (Tiszt és kém – A Dreyfus-ügy, Foxtrott, Mű szerző nélkül), illetve a Cirko közönségének legnagyobb kedvenceit (A vendégek, Paterson, Toni Erdmann, Kedi – Isztambul macskái) is újra meg lehet nézni sok minden más mellett.

 

A Happy Hours vendége: Deák Zsuzsi, a Cirko Film sajtómunkatársa 

Adásban: 2022. 07.06. 16:00

Műsorvezető: Jazzkovács László

 

 

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió