Idén negyedszerre “látták” a Loch Ness-i szörnyet

Written by on 2021. 03. 18

Elsősoroban a skótok, de úgy általában a mindenki rajongását élvező Nessie-t idén már a negyedik alkalommal észlelték.

Az Egyesült Királyságban és az egész világon is mindenki ismeri a legendát. Vajon a legtöbb ember elhiszi? Valószínűleg nem, ennek ellenére viszont nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a közelmúltban készített képek eléggé valóságosnak tűnnek.

A “szörny” évről évre rengeteg turistát vonz északra. Az emberek a tóhoz özönlenek, hogy a saját szemükkel bizonyosodjanak meg arról, hogy az állat létezése valóban kitaláció, vagy mégis van valami alapja a mendemondáknak. 2021 eddig Nessie éve, hiszen kevesebb mint három hónap alatt már nem egyszer, nem kétszer, de még nem is háromszor, hanem négyszer “látták” a szörnyet.

Egy Írországból származó férfi, Eoin O’Faodhagain úgy véli, hogy fekete púpokat látott előbukkanni a vízből, s ezekről azt állítja, nem lehetnek másé, mint a Loch Ness-i szörnyé. Az 56 éves férfi azt nyilatkozta, hogy látta a formákat “fel-alá” mozogni a vízben Urquhart vára közelében, s ezen a környéken már többen is állítótták, hogy látták Nessie-t.

„Késő délután a webkamerát nézve keltette fel a figyelmemet a zavaros víz a tó közepén. Egy fekete forma törte meg a felületet. Lassan mozgott, de sok vizet kavart maga körül. Úgy tűnt, mintha a két fekete, púpszerű forma fel-alá mozogna” – mondta Eoin a MailOnline-nak.

Új-zélandi kutatók azt állítják, hogy a “Loch Ness-i szörnyet” egy nagy angolnával tévesztik össze az emberek. Mindazonáltal, amíg a vadászat folytatódik, Nessie jól jövedelmező a skót gazdaság számára, állítólag évente több mint 40 millió fontot hoz a skótoknak.

Happy Hours minden hétköznap 16 és 19 óra között, a 90.9 Jazzy-n.


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió