Idén online rendezik meg az Európa-napi fesztivált

Written by on 2021. 05. 06

Az Európai Unió tagországai minden év május 9-én ünneplik az Európa-napot. A hazai fesztivál idén az online térben várja az érdeklődőket, akik családi és zenei programok közül válogathatnak.

Természetesen nem maradhat el az ilyenkor szokásos futóverseny sem, amely idén szintén virtuális formát ölt. A táv idén 17 kilométer – hazánk uniós csatlakozásának 17. évfordulója alkalmából –, amelyet kötetlenül, bárhol lehet teljesíteni, applikációval rögzítve annak útvonalát, majd feltöltve a teljesítményt a futás weboldalára.

A zene- és a gasztronómia kedvelőinek is tartogat izgalmas programokat az Európa-napi fesztivál, amelynek házigazdája McMenemy Márk lesz. Délelőtt élő koncertet ad a Kaláka. Az ezt követő, digitális átállásról szóló beszélgetés résztvevői Navracsics Tibor kormánybiztos, Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, Mácsai Pál, az Örkény Színház alapító-igazgatója és Székely Kriszta, a Katona József Színház rendezője lesznek.

Délután élő mesekoncertet ad Ágoston Béla és Danny Bain, majd Mautner Zsófi főzőshow-ja szórakoztatja az érdeklődőket. Mivel jelenleg Portugáliáé az Európai Unió Tanácsának soros elnöksége, ezért egy népszerű portugál étel kerül majd terítékre. Ezt követően egy hulladékmentességgel kapcsolatos beszélgetést követhetnek az érdeklődők a témában jártas Bauer Zsolttal a Climate Reality Projecttől, Horváth Bálinttal, a Holland Nagykövetség regionális körforgásos gazdasági szakértőjével és Tóth Andi bloggerrel, a napot pedig a Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra élő koncertje zárja.

A Happy Hours mai vendége Maksi Mátyás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének kommunikációs vezetője!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek: Facebook

A kép csak illusztráció.


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió