Így emlékeztek a Grammy-gálán Kobe Bryant-re

Written by on 2020. 01. 27

Néhány órával azután, hogy megjelent a hír, miszerint Kobe Bryant, 13 éves lánya és 7 másik személy életét vesztette a kaliforniai helikopter-balesetben, a zenei közösség összegyűlt a 62. Grammy-gálára. A díjátadót a Los Angeles-i Staples Center-ben, a Lakers stadionjában rendezték meg.

Lizzo

Az estet Lizzo nyitotta meg, aki még azelőtt tisztelgett Bryant előtt, hogy belekezdett volna előadásába. “Ez az este Kobe-ért van” – fogalmazott az est legtöbb jelölését magáénak tudó énekesnő, majd előadta ‘Cuz I Love You’ című dalát.

Ezután az est házigazdája, Alicia Keys mondott egy visszafogott, szívszorító beszédet: “Hogy őszinte legyek veletek, most mindannyian őrült nagy szomorúságot érzünk, mert a mai napon Los Angeles, Amerika és az egész világ elveszített egy hőst” – mondta láthatóan megrázva. “Ebben a pillanatban Kobe, a lánya Gianna, valamint azok, akiket ma tragikus módon elvesztettünk, mind itt vannak a lelkünkben, szívünkben, imáinkban és ebben az épületben.”

Beszéde után az énekesnőhöz csatlakozott a Boys II Men egy a capella performansz erejéig, melynek címe: ‘It’s So Hard to Say Goodbye to Yesterday’. “A zene a leggyógyítóbb dolog a világon – tette hozzá Keys. “Szóval kezdjük meg a gyógyulás folyamatát!”

Később az este során többen is megemlékeztek a kosaras legendáról. Volt, aki díjátvételi beszédében említette meg Bryantet és volt, aki egy felemelt Kobe Bryant mezzel tisztelgett az ikon előtt.

Kép: twitter

Források: 1 2 3


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió