Így készíthetsz olcsón posztert a legjobb képeidből!

Written by on 2019. 05. 23

Mi van, ha azt mondjuk, hogy akár falat beborító posztert is lehet a fotóidból készíteni, ráadásul bankot sem kell érte rabolni? Már csak azon kell elgondolkodni, hogy hová tennéd ki legszívesebben a legmenőbb képeidet.

Sosem késő elkezdeni! Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire inspiráló tud lenni, ha az ember nyomtatásban láthatja a munkáját. Egy jó minőségű nyomat nem csak egy alkotó folyamat utolsó fázisa lehet, de azt is jelenti, hogy a képünk végre olyan formát ölt, amelyet mindenki megcsodálhat. Annak, aki még úgy érzi, hogy nem áll készen teljesen egy művészi minőségű nyomat elkészítésére, itt egy olcsó és otthon elkészíthető ötlet arra, hogyan nyomtathat mégis posztert:

Szerintünk minden fotósnak szüksége lenne arra, hogy legalább egyszer legyen egy nagyban kinyomtatott saját képe valamelyik felvételéről, amit kitehet otthon vagy az irodájában. Ha ez (még) nem lehetséges, akkor is van egy módszer, amelyikkel nagyon látványos dolgokat készíthetünk. A gyors és aranyos videóban Alstair azt magyarázza el, hogyan lehet nagyban kinyomtatni egy közepes formátumú portért némi általános nyomtatópapír, egy szilárd felület és némi csiriz segítségével. Nagyon egyszerűen lehet vele dolgozni, akár otthon vagy a stúdióban is elkészíthető.

Először is, fognunk kell a fotókat és fel kell őket nagyítanunk, majd több oldalra elosztanunk a „The Rasterbator “(tényleg ez a neve, nem viccelünk) webes applikáció segítségével. Amit ez a program csinál: segít abban, hogy megnövelhessük a kép méretét, vagy hozzáadhassunk különböző effekteket és színeket.

Amikor a szerkesztéssel elégedettek vagyunk, töltsük le a fájlt PDF formátumban, ügyelve arra, hogy az összes szükséges oldalt hozzáadjuk. Amikor kinyomtattuk a képeket, akkor fel kell őket kasírozni valamilyen kemény felületre. Használhatunk erős kartont, vagy, ahogy Alistair tette, furnérlemezt is. Nem kell hozzá speciális ragasztó: lisztből és vízből pillanatok alatt készíthetünk csirizt. Vigyük fel a ragasztót a képek elejére és hátuljára, hagyjuk megszáradni és már készen is vagyunk! Íme egy egyszerű, gyors, kézzel készített nyomat, ami nagyon szépen fog mutatni a falon.

Képek: Pexels/rawpixel, Unsplash/Laika Notebooks/NeONBRAND

Forrás

Ribáry Manuéla


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió