Így mutasd meg a kutyádnak, hogy szereted!

Written by on 2019. 04. 01

Arról már sokszor sokat olvashattunk, hogy kutyánk hogyan mutatja ki, ha szeret minket, ám most azt vesszük sorra, hogy mi mit tehetünk azért, hogy a kis kedvencünk érezze a törődést és a szeretetet.

Mondd neki, hogy szereted!

Tudatni a kedveseddel, hogy szereted egy fontos része a kapcsolatotoknak. Hasonló módon, a kutyusoknak is kimutathatjuk az szeretetünk ilyen módon. Csak figyelj arra, hogy hogyan mondod a kedves dolgokat neki, ugyanis a magasabb beszédet szeretetnek érzékelik.

“A ritmus és a hangsúly a lényeg, nem a konkrét szavak” mondta Russel Hartsein.

Bújj vele össze!

A kutyával való összebújás nem csak téged tölt el örömmel, de ők is értékelik a fizikai kapcsolatot veled.

“Az összebújás a kutyáknak olyan mint nekünk a kézfogás vagy ölelkezés” jelentette ki Jodi Andersen kutyaszakértő. “A falkában élő állatok is a lehető legközelebb vannak egymáshoz, és ehhez nincs is jobb mód, mint az egymáshoz bújás.”

Tiszteld a határait!

Lehet hogy spirituális szinten is érzed a kapcsolatot a kutyáddal, viszont ők nem emberek. Ez azt jelenti, hogy lehet, hogy nem úgy reagálnak a szerető szándékodra ahogy azt te elvárod.

“Legtöbbször az a probléma kutyákkal dolgozó emberekkel, hogy emberként viselkednek velük, nem ismerik és nem tisztelik határaikat.” – fogalmazta meg Thomas Thomas a Motley Zoo ügyvezető igazgatója.

Lehet hogy a szereteted egy nagy öleléssel akarod kimutatni, de figyelj arra, hogy a kutyus is szeretne ölelést kapni-e épp akkor.

Menj vele hosszú sétákra!

Ugyan sok kutya szereti ha szeretgetik, a hosszú séták alatt kialakított kapcsolatokra vágyó ebek sokkal gyakoribbak, szóval készülj fel rá, hogy elvidd a hegyekbe vagy éppen a Margitszigetre. Értékelni fogja. A kutyák természetesen szeretik a rutint és a rendszerességet, de jobb felváltva játszani és sokat mozogni vele, hogy jól érezze magát. 

Kép: Unsplash/Felipe Bustillo


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió