Indul a Magyar Jazz Szövetség tehetségkutató versenye!

Written by on 2018. 09. 05

A Magyar Jazz Szövetség negyedik alkalommal hirdeti meg “Az év fiatal jazz-zenésze” tehetségkutató versenyét, melyre olyan 25 év alatti fiatalok jelentkezését várják, akik közép- vagy felsőfokú dzsessz oktatási intézmény hallgatói.

Az előző verseny közönségdíját Richter Ambrus dobos nyerte el, aki a műsorban arról beszélt, a döntő óta egyre több koncertre és fesztiválre hívják Budapesten és vidéken. Az elismerés önbizalmat, visszaigazolást adott neki, így ma már szívesebben beszáll egy jam session-be is.

Pintér Zoltán dzsessz-zongoraművész, a zsűri elnöke szerint a verseny jó ugródeszka a fiataloknak. Az előző verseny szakmai díjával elismert Farkas Zsolti énekest például felvették a Leeds College of Music-ba.

A megmérettetésre olyan fiatalok jelentkezését várják, akik profi zenészek, komoly felkészülés van mögöttük és elhivatottak a dzsessz iránt. A döntőben a zsűritagok is közreműködnek, így képesek a belső kommunikációt is figyelemmel kísérni a színpadon. Ez is sokat nyom a latba az értékelésnél csakúgy, mint a szorgalom és a tehetség – mondta Pintér.

A tehetségkutató versenyről bővebb információt a Magyar Jazz Szövetség honlapján olvashatnak az érdeklődők.

Jazzy Dalverseny 2018

A Jazzy Rádió idén immár 10. alkalommal hirdette meg a Jazzy Dalverseny pályázatot. Bár idén már lejárt a pályázati határidő, de hamarosan megtudhatjuk, hogy kik lettek az idei nyertesek. Az elmúlt évek során már közel 400 ilyen, kifejezetten a Dalversenyre benevezett dal került a rádió repertoárjába, így a nagyközönség elé. Ismerjük meg a tavalyi nyerteseket!

7 Virtual Jazz Club online verseny

Október 15-ig pedig a 7 Virtual Jazz Club online versenyére is jelentkezhetünk. Itt nincs korhatár, azonban a legjobb 25 éven aluliak számára különleges díjakat is osztanak. A pályázat nyertese 2000 eurót kap (kb. 600.000 forint) és hirdetési lehetőséget kap. A legtehetségesebb fiatalok pedig 700 eurót (kb. 210.000 forint), és a Talkit Publishing Production jóvoltából egy másik különleges lehetőséget. Az a versenyző, akinek a darabja a legsikeresebb lesz az online közönségszavazáson, szintén jutalomban részesül, ő 500 eurót (kb. 150.000 forint) vihet majd haza.

A résztvevő zenészeknek, akár csoportban, akár szólistaként indulnak, egy kis regisztrációs díjat kell fizetniük és beküldeniük egy rövid, maximum 7 perces videót a műsorukkal. A beküldött pályázatokat nemzetközi jazz-szaktekintélyek értékelik majd, akiknek a legelismertebb zenei újságírók, illetve zenészek és zeneoktatók segítenek majd.

A versenyre ezen a linken lehet jelentkezni.

Képek: Unsplash/Spencer Imbrock, Freepik/FreeZe


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió