Indul a Volt egyszer egy beatkorszak ingyenes előadássorozata

Written by on 2022. 03. 16

„Nem az ágyban végzem, hajt a vérem” című, a beatzene és a szocialista alvilág kapcsolatait feszegető témával indul a Volt egyszer egy beatkorszak ingyenes előadássorozata ma délután ötkor, a Kossuth Klubban. Júniusig hat alkalommal várják a magyar könnyűzene múltjának kevésbé ismert részletei iránt érdeklődőket a beatkorszak.blog.hu szerzői.

Az élő, vetített előadássorozatot Bezsenyi Tamás kriminológus, történész nyitja, aki az ELTE illetve a győri Széchenyi István Egyetem oktatójaként több mint egy évtizede kutatja a szocialista, valamint a rendszerváltás utáni éjszakai életet, az abban megmutatkozó szervezett bűnözést.

A sorozat június elejéig kéthetente jelentkezik a Kossuth Klubban. A következő alkalommal „Másként fésülködők” címmel a punk magyarországi megjelenéséről, megfigyeléséről és megregulázásáról lesz szó, de a Kádár-kori popmenedzserek életéről, az ORI működéséről és Kádár-kori könnyűzenei sajtó világáról is hallhatunk rendkívül érdekes előadásokat!

A Happy Hours mai vendége Bajnai Zsolt, a sorozat szerkesztője. Az ő elmondása szerint minden alkalom egy-egy könnyűzenei kötet bemutatásával indul. Az előadásokat pedig rögzítik is, így azok néhány hónappal az élő elhangzás után a világhálón keresztül is elérhetőek lesznek, mivel a beatkorszak.blog.hu szerzői őszre újabb sorozatot is terveznek!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió