Ismét  Mozisziget a Margitszigeten!

Written by on 2022. 08. 03

Ingyenesen látogatható szabadtéri filmvetítések jövő vasárnapig a Margitszigeti Atlétikai Centrum hívogatóan zöld füvén.

Az európai kulturális intézetek magyarországi hálózata, az EUNIC Hungary nyáresti vetítéssorozatán az elmúlt évek közönségkedvenc filmjei láthatók.

A forró napokon spanyol, osztrák, lengyel, szlovák, észt, cseh, portugál, francia, német, olasz, japán, izraeli és finn vígjátékok és drámák kínálnak felfrissülést.

A történetek többsége egy-egy család hétköznapi, illetve kevésbé hétköznapi életét és kalandjait, valamint az örök férfi-nő párharcot mutatja be: szereplőik között találunk középkorú házaspárokat, nagyszülőkkel élő kiskamaszokat, esküvőre készülődő párokat, bevándorló kisfiút, vágyakozó hősszerelmest, bátor nőket és gyáva férfiakat, önmagát kereső egyetemistát, kontrollmániás háziasszonyt, munkába visszatérő háztartásbelit, sőt, még egy humanoid robot férj is felbukkan!

Ma este a Kaviár című osztrák vígjáték, holnap egy lengyel film, a  Madártetj, pénteken pedig a Boldog új évet! című szlovák vígjáték kerül a vászonra.

A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik. A piknikhangulat érdekében pokrócot, plédet, nem törékeny csomagolású ételt-italt érdemes hozni.

 

A Happy Hours vendége: Kreet Paljas, a EUNIC Hungary elnöke és az Észt Intézet igazgatója, az esemény szervezője

Adásban: 2022. 08.03. 16:00

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió