James Bond autója inspirálta az új Minit

Written by on 2020. 03. 10

Amikor James Bond egyik autójába beugrik, az általában egy Aston Martin, egy Lotus vagy egy BMW. De miért ne lehetne egy Mini? Sőt miért ne készülhetne a te autód is James Bond-stílusban?

A David Brown Automotive mesterei kissé felturbózták az eredeti Minit. Az autót az 1981-es “Szigorúan Bizalmas” című 007-es filmben látott Lotus Esprit Turbo ihlette.

Bizonyosan sokan emlékeznek a filmjelenetben látható, Roger Moore vezette autóra. A DB Automotive-nál zseniálisan másolták le az autó páncéljának színárnyalatát, hiszen az újragondolt Mini éppúgy ragyog, mint a filmben látott Espirit. Noha a szín megegyezik, a mesterek megengedtek maguknak egy kis kreativitási szabadságot a külső esztétika megteremtésében. A tetőt és a kerekek feletti részt feketére festették, hogy hangsúlyozzák külsejének rezes színét és a kézzel festett arany csíkozást.

A “Bond Mini” belseje ugyanolyan lenyűgöző, mint a külseje. Tetején egy panorámás napfénytető nyílik, mely furnér csíkozással, diófa műszerfallal és fényes lakkal biztosítja a fény felfogását és szétszórását a járműben.

Az a klasszikus/modern irányvonal, ami a külsején is észrevehető, a belsejére is jellemző. A LED világítású műszerfal, az érintőképernyős rendszer és a hat stereo hangszóró árulkodik arról, hogy a készítők kissé elrugaszkodtak a korabeli luxusautók belső részétől.

Az ára még nem publikus…

Forrás


Continue reading

90.9 Jazzy

Jazzy Rádió