JAZZ, BOR, BALATON! – V. PALOZNAKI JAZZ PIKNIK

Written by on 2016. 01. 25

Idén nyáron három napra Paloznak lesz a jazz balatoni fővárosa. Az elmúlt öt év alatt a Paloznaki Jazz Piknik több ezer fős ünneppé nőtte ki magát, igazi Balaton-felvidéki hangulattal, fűben ülős jazz koncertekkel, minőségi borokkal és külföldi és hazai előadókkal.

2016-ban már 5 éves a Paloznaki Jazz Piknik.  Ezt az évet egy nulladik nappal nyitja a a fesztivál: a francia Ludovic Navarre house és nu jazz formációja, a világhírű St Germain ad este koncertet a nagyszínpadon.

 

Pénteken és szombaton nemzetközi és hazai előadókat lehet meghallgatni. Pénteken fellép a brit acid jazz csapat, az Incognito; szombaton pedig az Earth, Wind & Fire Experience feat. Al McKay, minden idők legsikeresebb soul-funk-disco zenekarának repertoárjával. Zenél a Váczi Eszter Quartet, akik egyszer már megtáncoltatták a Jazz Piknik közönségét, a naplementés koncertek „szakértője” , a Bin-Jip – Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint és Andrew J projektje, Csemer Boggie, a Pankastic!, Marge,  a Belau, a Kéknyúl Hammond Band, a Szőke Nikoletta Quartet, a Juhász Gábor trió, valamint a Jász András és Barátai formáció. A Sáfránkert Utcazene Színpadon fiatal tehetségek zenélnek majd egy, vagy kétszemélyes formációkban.

 

A Homola Pincészet által szervezett fesztiválon a zenei kínálat, a közreműködők, és a gasztronómia tekintetében is minőségi eseményre számíthatnak az ide látogatók. Hogy könnyebb legyen a közlekedés és a szállások megközelítése, a fesztivál alatt külön buszjárat indul Paloznakról a környező településekre, Füredre, Csopakra, Almádiba és Alsóörsre is. A piknikhangulatot piknikkosarak, behűtött borok, helyi termelői finomságok (kézműves sajtok és sonkák, fagyi, pálinka ) és plédek teszik teljessé. A fesztivál gasztronómiában is a minőséget képviseli, az északi part közkedvelt éttermei biztosítják majd a harapnivalókat. A tökéletes zenei élményt kiváló hang- és fénytechnika garantálja.

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió