Jazz, bor, Balaton

Written by on 2017. 07. 04

A Balaton északi partjának egyik falujában, Paloznakon idén már hatodszorra rendezik meg a Paloznaki Jazzpikniket augusztus 3-5. között, amely piknik a kis Tájház udvari dzsemboriból vált 3 napos, 4 színpados, 20 koncertes rendezvénnyé, 2015-től pedig a Nagyon Balaton rendezvénysorozat oszlopos tagjává.

Az idei pikniket egy különleges nulladik nappal nyitják: az igazi nyáresti hangulatot megteremtő Group’n’Swing után a világhírű Kool & the Gang ad koncertet a T-Systems Nagyszínpadon, augusztus 3-án csütörtökön. Pénteken fellép a brit acid jazz csapat, az Incognito, majd a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó olasz énekes, Mario Biondi. A szombati nap kiemelt sztárja a Matt Bianco feat New Cool Collective és a Random Trip lesz, ők Fábián Julival & Zoohackerrel megerősítve lépnek majd színpadra. Fábián Juli a kezdetektől a Jazzpiknik egyik legfontosabb visszatérője, „arca” és lelkes látogatója, baráti kapcsolatot ápol a szervezőkkel – csak éppen a hatodik évre már nem a Tájház udvarán, a Homola Pincészet Színpadon varázsol házibuli-hangulatot, hanem másodszorra lép fel a nagyszínpadon. Ő énekli idén a Jazzpiknik himnuszát is – a fülbemászó dal júliustól hallható a rádiókban.

A három nap alatt fellép még a Kéknyúl & Jónás Vera, The Qualitons, Swing á la Django, Peet Project, Antal Gábor trió, Dj Bootsie Live Band, Sárik Péter trió és Berki Tamás, Brass On The Road, Palásti Máté duó, Opportunity, Sweet Delight duó, Acustic Cuts.

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió