Jazz koncertek a Dunán hajózva: Swingin’ on the Danube

Written by on 2021. 08. 19

Saját szervezésű fesztivállal jelentkezik az ünnepi hétvégén a Modern Art Orchestra – a Dunán hajózva hallgathatjuk a jazz nagyzenekar produkcióit pénteken és vasárnap a Swingin’ on the Danube Jazz Festival kereténben.

A Modern Art Orchestra délután fél hatkor a családoknak tart egy különleges jazz koncertet a budapesti városnéző hajón, majd péntek este pedig tűzijátékkal kísért koncertet adnak a közönségnek a Nimród rendezvényhajón. Vasárnap este a zenekarhoz csatlakozik Harcsa Veronika énekesnő.

A Swingin’ on the Danube Jazz Festival története tavaly kezdődött, amikor a Modern Art Orchestra először szállt hajóra, hogy egyszerre szórakoztathassa a hajón ülő nézőket, és a kikötőkben tartózkodó vagy épp arra járó közönséget. A Nimród rendezvényhajóról 2020-ban egy teljes napon keresztül szólt a jazz, és a kikötőkben is összegyűltek az emberek a derűs hangulatú szerzemények hallatán.

Kép: bjc.hu

A dunai városnézéssel összekötött jazz koncertek ötlete a zenekar művészeti vezetőjéhez, a Happy Hours mai vendégéhez, Fekete-Kovács Kornélhoz köthető, aki 2005-ben alapította a jazz nagyzenekart. A 18 tagú bigband a hazai jazz élet legkiválóbb muzsikusaiból áll, tehetségüket a világ számos országában elismerték már. Az elmúlt években Gramofon és Artisjus díjjal is kitüntették a Modern Art Orchestrát. A MAO szinte megalakulása óta tart a repertoárján kifejezetten ifjúsági koncerteket, melyeknek célja, hogy a fiatalabb korosztályt is megismertesse a jazz műfaj különlegességeivel, az improvizáció szabadságával, a hangszerek történetével.

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Bárány Anna

Részletek: stayhappening.com

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió